Pers

Eerste editie ZEBS komt eraan!

Zeeland Electric Boat Show & Zero Emission Boat Show van 27 april t/m 1 mei 2022

Goes – Vanaf Koningsdag staat de Oostschans aan het kanaal in Goes een weekend lang in het teken van elektrisch varen. The Green Wave, bekend van The Boatshed, organiseert dan de Zeeuwse Electric Boat Show. Het is voor het eerst dat er in Nederland een dergelijk evenement plaats vindt. Op woensdag 27 april om 11.00 uur is de officiële opening.

Thema Groene Watersport

In 2027 zullen de eerste steden en parken in Europa enkel elektrisch varen toestaan. Dat duurt niet heel lang meer, dus is een toekomstgericht evenement met het thema Groene Watersport een logische zet. Eric Caroen van The Green Wave: “Naast het doel om meer naamsbekendheid voor ons bedrijf te genereren, willen we met dit unieke evenement ook een bijdrage leveren aan de promotie van de watersport. We merken dat er nog zo veel Zeeuwen de “fun” van watersport niet kennen. Met Nationaal Park de Oosterschelde voor de deur, waar we bovendien gratis gebruik van mogen maken, vinden wij het verbazingwekkend dat er zo veel mensen zijn in de omgeving die dat nog niet doen.”

Programma

Omdat er een enorm scala aan mogelijkheden is op het gebied van elektrisch varen, wil The Green Wave het publiek hier graag kennis mee laten maken. Dat gebeurt in de vorm van een interactief evenement met allerlei workshops, proefvaarten en demo’s. Iedereen kan hier gratis op inschrijven. Er zijn daarnaast foodtrucks en er is animatie voor de kinderen, zoals optimist zeilclinics, elektrisch surfboard, roeien en suppen en andere nieuwe watersportdisciplines, allemaal met Zero Emission. De volledige draaikom van de haven van Goes is voor het evenement beschikbaar. De activiteiten vinden dagelijks plaats tussen 11.00 en 18.00 uur. Zie hiervoor ook het programma. Publiek mag met eigen boten naar de boatshow komen, er is voldoende ruimte gemaakt d.m.v. boeien en steigers in de draaikom.

Over The Green Wave

logo-the-green-wave-color-465px

The Green Wave specialiseert zich in alles op het gebied van elektrisch varen. Naast de verkoop van elektrisch uitgevoerde boten, surfplanken en motoren, bouwen ze ook boten om van diesel/benzine naar elektrisch. Het aanbod is divers en ruim. Enkele voorbeelden van wat bezoekers kunnen komen bewonderen tijdens de bootshow: Saffier zeiljachten, de tot de verbeelding sprekende Candela (draagvleugelboot, volledig elektrisch), Duurzame sloepen, (geprint van gerecycled materiaal), en nog veel meer. De Avontuur (klipper) zal ook enkele dagen aan de steiger liggen om te bezichtigen.